Συνάντηση αντιπροσωπείας του χωριού με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα στην Τρίπολη

Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2013, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Ευάγγελο, στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό επειδή ο κ. Γιαννακούρας έχει διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του απλού Ανθρώπου, αλλά και από το γεγονός ότι η συνεργασία του με τα Μαγουλιανίτικα στελέχη (τον Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου Νίκο Γόντικα και τον κοινοτάρχη Αθανάσιο Κανελλόπουλο) είναι συνεχής και αποτελεσματική.

Τέθηκαν ορισμένα ζητήματα γενικότερης σημασίας για το χωριό όπως:

  • Η μόνιμη και σταθερή σύνδεση του χωριού με το διαδίκτυο.
  • Η διαμόρφωση του συγκοινωνιακού κόμβου στο Πετροβούνι, η ανάδειξη-αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και του χριστιανικού ναού, και η κατασκευή χώρου που θα δίνει στους επισκέπτες χρήσιμες πληροφορίες για το χωριό.
  • Η κατασκευή και λειτουργία Αρκαδικού-Μοραΐτικου Παρατηρητηρίου στα 1500μ, στον χώρο του παλιού κάστρου. Έργο με περιφερειακή σημασία, αφού ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει τις ομορφιές ολόκληρης σχεδόν της Πελοποννήσου.
  • Στο δημοτικό μας σχολείο που ήδη λειτουργεί σαν μουσείο, εκθεσιακός χώρος κτλ, να ιδρυθεί κέντρο μελέτης και προβολής της Γορτυνιακής-Αρκαδικής ιστορίας και όχι μόνο…
  • Παρεμβάσεις στο παραδοσιακό χωριό έτσι ώστε να αποτελέσει στο μέλλον, ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα Αρκαδικού τόπου που κρατάει τις παραδόσεις και το ντόπιο χρώμα.
  • Αξιοποίηση των κτιριακών συγκροτημάτων που διαθέτει η αυτοδιοίκηση στο χωριό, με λειτουργίες υπερτοπικής σημασίας.

Σ’ ότι αφορά το ζήτημα του διαδικτύου, θα γίνουν οι συνεννοήσεις με τον ΟΤΕ και θα παρακολουθήσουμε τα σχετικά προγράμματα που τρέχουν…

Για τον κόμβο στο Πετροβούνι ήδη έχουν ξεκινήσει προσπάθειες ηλεκτροφωτισμού και διαμόρφωσης του συγκοινωνιακού κόμβου. Θα ξαναδούμε το γενικότερο στρατηγικό ζήτημα αξιοποίησης της περιοχής με όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε το ζήτημα της δημιουργίας Αρκαδικού Παρατηρητηρίου στο φυσικό μπαλκόνι που διαθέτει το χωριό στο ύψος των 1500μ. Για τον λόγο αυτό ο κ. Γιαννακούρας θα επισκεφθεί το χωριό (ήδη δημοσιοποίησε ο ίδιος την πρόθεσή του) για να εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης έναρξης του συγκεκριμένου έργου που θα αναβαθμίσει τα Μαγούλιανα στα πλαίσια της γενικότερης προβολής της Αρκαδίας.

Για τα άλλα ζητήματα, ασφαλώς και θα επανέλθουμε…

Στην συνάντηση πήραν μέρος: Αθανάσιος Κανελλόπουλος (Κοινοτάρχης), Νίκος Γόντικας (αιρετός περιφερειακός σύμβουλος στην Πελοπόννησο), Χρήστος Κ. Γόντικας, Αλέξης Σ. Κολόσακας, Κώστας Β. Μαρίτσας και Παναγιώτης Κυριακόπουλος.

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Γιαννακούρα και για την ενημέρωση που μας έκανε για το σπίτι του δικού μας Φωτάκου. Το οίκημα που στεγάζεται η περιφέρεια και το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, ήταν το σπίτι του Φωτάκου όταν έμενε στην Τρίπολη. Μας ενημέρωσε για τον πρώην ιδιοκτήτη και για το που πιθανά να βρίσκονται τα ιδιωτικά του χρήσιμα υπάρχοντα, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση. Ξεκινάμε την αναζήτηση…

Leave a Reply