Μονοπάτι διεθνών προδιαγραφών

Πολύ κοντά βρίσκεται το Μαίναλο σε μια διεθνής πιστοποίηση μονοπατιού, το οποίο θα είναι το τέταρτο πιστοποιημένο μονοπάτι σε όλη την Ευρώπη τηρώντας προδιαγραφές υψηλού επιπέδου. Το υπάρχων δίκτυο μονοπατιών του Μαινάλου από τον ορειβατικό σύλλογο παρέκαμπτε ουσιαστικά τα Μαγούλιανα. Με ενέργειες του συλλόγου μας και σε συνάντηση που έγινε στην Ελάτη στις 22/2 με τους φορείς της ιδέας, καθορίστηκε ο κεντρικός άξονας του βόρειου τμήματος το οποίο περιλαμβάνει την Ελάτη-Βυτίνα-Νυμφασία-Κερνίτσα-Σφυρίδα-Μαγούλιανα-Κορφοξυλιά-Βαλτεσινίκο-Μυγδαλιά-Λίμνη Λάδωνα., ξεκινώντας αρχικά από την Αρχαία Γόρτυνα.

Η υλοποίηση θα γίνει εθελοντικά μέσω συλλόγων και συνειδητά χωρίς την εμπλοκή του δήμου ή άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε οι κάτοικοι  να νιώσουν και αυτοί κτήμα τους το μονοπάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα το περνούν χιλιάδες Ευρωπαίοι και Έλληνες περιπατητές όλο τον χρόνο.

Στις αρχές Μαΐου θα γίνουν τα πρώτα σεμινάρια ώστε να αρχίσει η φάση της υλοποίησης άμεσα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε το πότε θα γίνουν οι εργασίες που μας αναλογούν στα πέριξ του χωριού μας ώστε να υπάρξει και η ανάλογη ενεργός συμμετοχή από όλους μας.

Ο συνδυασμός του μονοπατιού και της επιδιοκούμενης ανάπλασης του Αργυρόκαστρου θα θέσει τα Μαγούλιανα σε κεντρικό σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Leave a Reply