Καφε

Cafe “Ο πλάτανος”

kafe2Στο ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου, τα Μαγούλιανα, μέσα στα έλατα και την γαλήνη του Αρκαδικού τοπίου, στην κεντρική πλατεία του οικισμού ανακαινίσθηκε και ξαναλειτουργεί το μικρό καφενείο του οικισμού. Το μικρό Cafeαποτελεί το κέντρο της κίνησης του οικισμού και είναι ιδανικό για λίγες στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης για τους περαστικούς, τους κατοίκους του χωριού αλλά και τους επισκέπτες της ορεινής Αρκαδίας που διαμένουν ή επισκέπτονται τα Μαγούλιανα. Ενας ζεστός καφές, ένα τσίπουρο, μια ζεστή σοκολάτα ή ένα ποτό το βράδυ είναι μερικές απο τις πολλές επιλογές που μπορεί κάποιος να απολαύσει μπροστά στο τζάκι, καθισμένος στους αναπαυτικούς καναπέδες με συντροφιά απαλές μουσικές διαδρομές και με συντροφιά φίλους ή κατοίκους του οικισμού. Εδώ θα δεί κανείς την μοναδικά μεγάλη στην περιοχή τοιχογραφία που αναπαριστά την μυθολογία και την ιστορία της Αρκαδίας. Τα μεγάλα παράθυρα του καφενείου αποκαλύπτουν την μοναδική θέα με τον πλάτανο και το ελατόδασος του Μαινάλου στο βάθος και χαλάρώνουν την ματιά των επισκεπτών με εικόνες γεμάτες φύση και ομορφιά. Η εξυπηρέτηση είναι πολύ καλή όπως και φιλική διάθεση του ιδιοκτήτη του cafe που κάνει ότι είναι δυνατόν για την ευχαρίστηση των επισκεπτών του.


Ιστοσελίδα:
http://platanos.magouliana.gr

 

4 Responses to Καφε

 1. ΓΙΑΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ says:

  ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ¨? ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΦΕΙ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΑ.
  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

  • magouliana says:

   Για το καφενειο θα προκυρήξει σύντομα ο δήμος ανοιχτή δημοπρασία.
   Αν δεν υπάρξει κανένας ενδιαφερόμενος θα αναλάβει ο σύλλογοςνα εξεβρεθει η καλυτερη δυνατή λύση.
   Την άνοδο του χωριού ο σύλλογος μπορεί να την επιτύχει οταν υπάρχει συλλογικότητα. Οταν ενδιαφέρονται και συμμετέχουν ενεργά λίγοι σαφώς και το απότέλεσμα θα ειναι μέτριο.
   Παρόλα αυτά κινούμαστε προς αυτή την κατευθυνση και αν επιτευχθούν δυο τρεις στοχοι που έχουμε βάλει τα πραγματα θα ειναι καλύτερα για το χωριο.

   Ευχαριστώ για την πρόταση σας.

   Άγγελος Αλεξόπουλος

   • Γιαβης Δ. Χρηστος says:

    Ήμουν κι εγώ ενεργό μέλος του συλλόγου, έως και σελίδα είχα φτιάξει magouliana.com με δικά μου έξοδα για 5 χρόνια, έχω την σελίδα Elati Woodart που αναφέρομαι μόνιμα στο χωριό και στην προώθηση του. Όταν όμως είδα ότι ο σύλλογος ασχολείται μόνο με αγιογραφίες και βάψιμο εκκλησιών ( χωρίς να είμαι άθεος) τότε δεν υπάρχει λόγος να ενδιαφερομαι . Εάν δω αλλαγή πλεύσης είμαι πάντα στην διάθεσή σας.

    • magouliana says:

     Η διοιηκηση του συλλόγου τα τελευταία 3 χρόνια μόνο με αυτά που αναφέρεται δεν ασχολείται. Από την πρώτη μέρα επίκεντρο ηταν το χωριό και τα προβλήματα του, Ενδεικτικά αναφερω τα εξής:
     καλυψη με ασυρματο ιντερνετ σε μεγάλο μέρος του χωριού με εξόδα του συλλογου.
     Επισκευή παιδικής χαρας. Ανταπόκριση στα αιτήματα του κοινοτάρχη όποτε ο δήμος αδυνατούσε. Αναπλαση περιβαλλοντος χώρου Φωτάκου. Ενταξή του χωριού στην διαδρομή του πρώτου πιστοποιημένου μονοπατιού στη Ελλάδα. Αλλαγή του καταστατικού ωστε να εκλέγεται τοπική επιτροπή του συλλογου και στο χωριο. Δημιουργία τμηματος νεολαίας. Έμμεση ενισχυση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιόυνται στο χωριό μέσα από την κάλυψη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για 10 μέρες κάθε Αυγουστό.
     Διαμόρφωση εσωτερικου χώρου Δημοτικού σχολειο σε μουσείο.

     Αυτά ειναι μόνο όσα θεωρώ σημαντικά χωρίς να αναφέρω αρκετά άλλα μικρά αλλα εξίσου σημαντικά πολλές φορες οπως η εφημερίδα κλπ.

     Ειμαστε στην διάθεση σας, και θα χαρούμε να εχουμε καλυτερη επικοινωνία από κοντα. (και από το facebook).

     Ευχαριστώ,

     Άγγελος Αλεξόπουλος.

Leave a Reply