Αργυρόκαστρο
Πάνω από τα Μαγούλιανα και στην κορυφή απόκρημνου υψώματος σε υψόμετρο 1450 μ. βρίσκεται το ψηλότερο κάστρο της Πελοποννήσου, το Αργυρόκαστρο, επονομαζόμενο και “Γορτυνιακό δυναμάρι”. Κοντά του περνά ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό Λάστα. Το κάστρο, που έχει ανεγερθεί την εποχή της Φραγκοκρατίας, δεσπόζει σε ολόκληρη την περιοχή και ήταν χτισμένο σε τέτοιο οχυρό σημείο που να προσφέρει ιδιαίτερη ασφάλεια. Στη θέση αυτή υπήρχε η αρκαδική πόλη Αργυρόκαστρο η οποία εξαφανίστηκε πριν από εκατοντάδες χρόνια. Στις 20 Αυγούστου 1927 το χωριό μετονομάστηκε σε Αργυρόκαστρο, αλλά σύντομα το όνομα αυτό εξέπεσε.
Το Σανατόριο της Μάνας
Το Σανατόριο της Μάνας κτίστηκε το 1928 στην πιο απομακρυσμένη λεκάνη απορροής του Λάδωνα, στην περιοχή Κορφοξυλιά Μαγουλιάνων.
Το σανατόριο άρχισε να λειτουργεί μετά το 1928 για λόγους λειτουργικούς όμως παραδόθηκε την άνοιξη του 1930 σε κοινή χρήση και έδωσε στα Μαγούλιανα μεγάλη κίνηση. Την περίοδο της λειτουργίας του υπήρξε το πιο σύγχρονο σανατόριο των Βαλκανίων. Η Ίδρυσή του έγινε από την Άννα Παπαδοπούλου γνωστή και ως “Μάνα του Στρατιώτη”, αδελφή του μακεδονομάχου Παύλου Μελά. Σκοπός της ίδρυσης του σανατορίου ήταν η θεραπεία των φυματικών στρατιωτών (αφού το κλίμα ήταν το πλέον ιδανικό) και έγινε με κεφάλαια 3.500.000 δραχμών που συγκέντρωσε η ίδια η Άννα Παπαδοπούλου από εράνους που έκανε στην Αμερική με δωρεές Αρκάδων.
Στη Γερμανοιταλική κατοχή και μετέπειτα ερειπώθηκε αφού ανακαλύφθηκαν αντιφυματικά χάπια, έτσι ύστερα και από αρπαγές του εξοπλισμού του παραμένει μέχρι σήμερα ένα “φάντασμα” απαράμιλλου κάλλους όμως, θυμίζοντας άλλες εποχές.
Αρχαίος Ναός Ιππίου Ποσειδώνα
Τρία χιλιόμετρα περίπου δυτικά του Μεθυδρίου, στη θέση Πετροβούνι, ΒΑ της διακλαδώσεως για τα Μαγούλιανα, ευρέθησαν τα αξιολογότερα υπολείμματα αρχαίου ναού της Μεθυδριάδας. Πρόκειται για τα θεμέλια αρχαίου ναού, λίγα μόλις μέτρα νότια της χριστιανικής εκκλησίας της Παναγίας. Ο πρώτος που ανακάλυψε τα ερείπια ήταν ο Άγγλος Ληκ (το 1805), ο οποίος αναφέρει ότι οι χωρικοί τα ονόμαζαν “Παλάτια”.
Σφυρίδα
Tο μετόχι της Σφυρίδας βρίσκεται στα σύνορα των Μαγουλιάνων με τη Βυτίνα. Είναι κτισμένο ενδιάμεσα των απότομων τοιχωμάτων πανύψηλου ασβεστολιθικού βράχου. Αποτελείται από ένα μικρό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και από ένα κελί που είναι η είσοδος στο ναό. Ο ναός είναι θολωτός και έχει σπάνιες αγιογραφίες του 12ου αιώνα.
Στις 21 Απριλίου 1825 ο Ιμπραήμ πασάς έφτασε στη σφυρίδα έκαψε το μοναστήρι και αποκεφάλισε τον ηγούμενο Γερμανό και τον μοναχό Αγάπιο Σκουτερού.
Κάτω από το ναό υπάρχει σπηλιά με πηγή που πολλοί προσκυνητές από τα γύρω χωριά στις 23 Αυγούστου τιμούν την εορτή, όπου παλαιότερα γινόταν πανηγύρι με όργανα και χορούς.