Μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές

Οι εξελίξεις είναι λίγο πολύ γνωστές, σ’ ότι αφορά την πρόθεση  ατόμων-παρατάξεων-κομμάτων  να διεκδικήσουν την δημαρχία.  Η εμπλοκή Μαγουλιανιτών μας αναγκάζει (μας υποχρεώνει), να διευκρινίσουμε και επίσημα την στάση του συλλόγου μας. Προτείνεται να κινηθούμε ως εξής:

  1. Ο σύλλογος με την νομική και συλλογική έννοια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμπλακεί με κανένα τρόπο σε ανούσιες εκλογικές αντιπαραθέσεις.
  2. Ο σύλλογος αντιμετωπίζει όλους τους συνδυασμούς από την επιβεβλημένη απόσταση αλλά και συνδιαλέγεται με όλους ισότιμα. Αποστέλλουμε σε όλους τα 11 σημεία  διεκδικήσεων που ψήφισε η ΓΣ και απαιτούμε δεσμεύσεις απ’ όλους. Οι ενέργειές μας (θεσμικές επαφές με συνδυασμούς, κτλ)  δημοσιοποιούνται  στο χωριό, σε κάθε περίπτωση.
  3. Το κάθε μέλος του συλλόγου (και των διοικητικών οργάνων αυτού), ασφαλώς και έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει σε συνδυασμό της επιλογής του. Τα μέλη του ΔΣ, ΕΕ και επιτροπών του συλλόγου, δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του, για την προσωπική τους προβολή. Στην εφημερίδα του συλλόγου και στα ηλεκτρονικά μέσα, θα προβληθούν ισοτίμως όλοι οι συγχωριανοί μας που θα εκτεθούν σαν υποψήφιοι στην Γορτυνία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
  4. Απαιτούμε από τους υποψηφίους Μαγουλιανίτες, να προβάλουν-προωθήσουν ΚΑΙ τις συλλογικές μας αποφάσεις, ιδιαίτερα εκείνες που έχει αποφασίσει η ΓΣ.
  5. Στηρίζουμε ισότιμα όλους τους υποψηφίους Μαγουλιανίτες που θα ζητήσουν την βοήθειά μας, σ’ ότι αφορά στοιχεία και επιχειρήματα για υποθέσεις του χωριού μας.
  6. Καλούμε όλους τους υποψηφίους που θέλουν να δημοσιεύσουν τις θέσεις τους στην εφημερίδα του συλλόγου, να αποστείλουν το σχετικό κείμενό τους έως τις 30-3-2014.

Έως σήμερα έχουμε συνομιλήσει με αρκετούς παράγοντες της Τοπικής και Περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Οι συναντήσεις μας είχαν σαν στόχο την προώθηση θεμάτων του συλλόγου και του χωριού. Προσπαθήσαμε να αποφύγουμε ενέργειες που θα τις βρίσκαμε μπροστά μας. Δεν κάναμε ούτε αίτηση για οικονομική ενίσχυση του συλλόγου από τον δήμο, επειδή ακριβώς διανύαμε μια προεκλογική περίοδο.

Το σύνολο των μελών του ΔΣ θα προστατεύσουν την συλλογική μας υπόσταση, ασκώντας παράλληλα το δικαίωμά τους να εμπλακούν ενεργά στα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην περιοχή μας.

Τα κείμενα που θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα  σαν σχόλια κτλ, θα πρέπει να κινούνται στους άξονες που το ΔΣ σήμερα θα αποφασίσει.

Η μετεκλογική εποχή πρέπει να βρει τους Μαγουλιανίτες ενωμένους, δυνατούς και αγωνιστικά προσανατολισμένους, για την αντιμετώπιση των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και το χωριό μας!

Η σημερινή μας απόφαση να αναρτηθεί τόσο στα γραφεία του συλλόγου στα ηλεκτρονικά μέσα, όσο και στο χωριό.

Leave a Reply