Εκκλησιες

Κοίμηση της Θεοτόκου

Ο ναός είναι προσιτός από τον κεντρικό δρόμο οδικώς με παράκαμψη αριστερά στην είσοδο του χωριού.Εκεί βρίσκεται ο ιερός ναός Κοίμησης της Θεοτόκου που κτίστηκε το 1840 και μπορεί να θαυμάσει κανείς το μοναδικό καρυδένιο τέμπλο, από ενιαίους κορμούς καρυδιάς και όχι επιμέρους προσθήκες.
Το τέμπλο διατηρεί μέχρι σήμερα την μοναδικότητα του, αποτελεί έργο απαράμιλλης τελειότητας και αφήνει πάντα άναυδο τον επισκέπτη φορτίζοντάς τον με δέος της θρησκευτικότητας που αποπνέει και με εθνική περηφάνια για τους “άγνωστους”και διάσπαρτους στον Ελλαδικό χώρο θησαυρούς του Έθνους μας.

 

Άγιος Δημήτριος

agios dimitrisΔιασχίζοντας τα πανέμορφα δρομάκια του χωριού μπορεί να φτάσει κανένας στην εκκλησία του Άγίου Δημητρίου η οποία βρίσκεται στην μέση του χωριού.
Η εκκλησία ξανακτίστηκε στα 1835 γιατί είχε καταστραφεί από πυρκαγιά. Εδώ μπορεί κανείς να θαυμάσει σπάνιες βυζαντινές τοιχογραφίες Αγίων αλλά και το καμπαναριό, που μαζί με αυτό της Κοίμησης της Θεοτόκου αποτελούν πραγματικά στολίδια για το χωριό και όχι μόνο. Έχει ανακυρηχθεί διατηρητέρο μνημείο το 1989.

 

Ιωάννης ο Προδρόμος

ag_ioannisΗ εκκλησία βρίσκεται στην πλατεία του χωριού και έχει το ρυθμό της Βασιλικής, γιορτάζει στις 29 Αυγούστου την Αποκεφάλιση του Ιωάννου του Προδρόμου.
Κτίστηκε τις αρχές του 18ου αιώνα και έχει πλέον θαυμάσιες αγιογραφίες που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν από την αγιογράφο Νότα Κόλλια με την βοήθεια των Μαγουλιανιτων και με μπροστάρη τον ιερέα του χωριού Θεόδωρο Κονδύλη.

2 Responses to Εκκλησιες

  1. Από τα καλύτερα sites που έχω δει. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

    ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

  2. Πολύ σημαντικοί ναοί, όχι μόνο για την Αρκαδία, αλλά και από αρχαιολογικής και ιστορικής άποψης.

Leave a Reply