Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα στα Μαγούλιανα

Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη στα Μαγούλιανα του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιαννακούρα Βαγγέλη για να εξεταστούν από κοντά τα θέματα που συζητήθηκαν με τον σύλλογό μας, στην συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας στην Τρίπολη.

Παρόντες ήταν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου μας Κολόσακας ΑλέξηςΓόντικας Χρήστος, Κώστας Μαρίτσας, αρκετοί κάτοικοι του χωριού, ο κοινοτάρχης Θ. Κανελλόπουλος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Γόντικας και Θ. Ντάνος.

Έγινε ξενάγηση στο χώρο του Αργυροκάστρου, του ψηλότερου κάστρου της Πελοποννήσου, όπου εντοπίστηκαν οι πρώτες άμεσες ανάγκες και οι εργασίες που απαιτούνται για την δημιουργία του παρατηρητηρίου οι οποίες περιλαμβάνουν την παροχή ρεύματος, την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους ενός χιλιομέτρου και την κατασκευή των πρώτων ξύλινων στεγάστρων για το παρατηρητήριο.

Ο κ. Γιαννακούρας δεσμεύτηκε για την πρόταση προς ψήφιση του έργου στο επόμενο κιόλας περιφερειακό συμβούλιο, δείχνοντας έτσι την εμπιστοσύνη του στην πρότασή μας για ένα έργο που θα βοηθήσει στη μεγαλύτερη τουριστική προβολή ολόκληρης της Αρκαδίας.

Είναι ευνόητο ότι θα υπάρξει (πρέπει να υπάρξει) άμεση συνεργασία και υποστήριξη του Δήμου Γορτυνίας αλλά και άλλων φορέων όπως αρχαιολογική υπηρεσία και Εφορία Βυζαντινών αρχαιοτήτων σε αυτό το υλοποιήσιμο, για τα δεδομένα της εποχής αναπτυξιακού έργου!

Ο σύλλογος Μαγουλιανιτών θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του εγχειρήματος και θα παρέχει έγκυρη πληροφόρηση για την πορεία υλοποίησης του έργου.

Leave a Reply